20 juni 2024

Wat zijn de nadelen van een agv systeem?

2 min gelezen
AGV 3

Hoewel een agv systeem voordelen heeft, heeft het natuurlijk ook een aantal nadelen. Het is belangrijk dat je als bedrijf zijnde rekening houdt met de nadelen, zodat je niet na een bepaalde tijd voor verrassingen komt te staan bijvoorbeeld. Hieronder worden een aantal belangrijke nadelen aan een agv systeem uitgelegd en toegelicht. Ben je geïnteresseerd in de nadelen van een agv-systeem? Dan is het zeker aan te raden om door te lezen, aangezien de belangrijkste nadelen op een rijtje gezet worden en besproken worden. Ten eerste zul je te maken krijgen met initiële kosten, bijvoorbeeld voor het aanschaffen en het installeren van een agv-systeem. Dit geldt ook voor een palletmover.

Je moet natuurlijk rekening houden met onderhoud en reparatie

Wanneer je als bedrijf zijnde van plan bent om een agv systeem aan te schaffen, is het belangrijk om te weten dat een agv systeem veel onderhoud vereist. Een agv systeem moet namelijk regelmatig onderhouden worden, zodat een agv systeem ook optimaal zal blijven werken. Deze onderhoudsbeurten kosten ook geld, waardoor je als bedrijf hier rekening mee moet houden bij bijvoorbeeld het opstellen van een begroting. Daarnaast zal dit ook zorgen voor extra inspanningen. Dit is zeker het geval wanneer je in je bedrijf zelf geen interne expertise hebt die deze taken kan uitvoeren. Bovendien kun je te maken krijgen met reparatiekosten op het moment dat apparatuur vervangen moet worden.

Beperkte flexibiliteit en de afhankelijkheid van technologie

AGV systemen hebben een beperkte flexibiliteit. Dit kan betekenen dat jij als bedrijf zijnde je productie- en distributieprocessen moet aanpassen. Vaak moet je deze processen aanpassen om op die manier de compatibiliteit te garanderen. Daarnaast is het natuurlijk ook een nadeel dat een agv systeem ontzettend afhankelijk is van technologie. Dit betekent dat bijvoorbeeld de software verouderd kan raken of in het ergste geval zelfs kan falen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Technologie evolueert daarnaast ook voortdurend, waardoor je ook rekening moet houden met upgrades en updates.