17 juni 2024

Het gebruiken van overzichtelijke magazijnstellingen

2 min gelezen
entresolvloer

In een magazijn wordt met allerlei soorten materialen gewerkt. Nadat met deze materialen is gewerkt op een werkbank, moeten ze goed en overzichtelijk worden opgeborgen. Dit gebeurt in verschillende magazijnstellingen. Een magazijnstelling wordt gebruikt om materialen en gereedschappen in op te slaan. De meeste magazijnstellingen zijn gemaakt van metaal, hout of plastic. Het goed ordenen van een magazijnstelling kan zorgen voor een overzichtelijke werkplaats of magazijn. Dit kan ervoor zorgen dat alle werkzaamheden sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Daarnaast kan een magazijnstelling ook worden gebruikt om aan projecten te werken. Magazijnstellingen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Deze worden hieronder besproken.

De verschillende soorten magazijnstellingen

Er bestaan vele verschillende soorten magazijnstellingen. Sommige stellingen hebben planken, andere hebben haken en weer andere hebben pinnen. Vaak kunnen magazijnstellingen worden aangepast aan de persoonlijke behoeftes van de gebruiker. Zo kunnen de planken worden aangepast aan het object dat erin ligt. Bij grote objecten zit er meer ruimte tussen de planken dan bij kleine objecten. Dit laat ook zien dat magazijnstellingen worden gebruikt voor vele verschillende doeleinden. In een magazijnstellingen kunnen kleine, grote, lichte en zware materialen worden opgeborgen. Overal is wel een stelling voor. Maar welke specifieke stellingen zijn er dan precies?

Specifieke soorten magazijnstellingen

Van de vele specifieke soorten magazijnstellingen worden er hier een paar benoemd. Voor kleine materialen en gereedschap is het gebruik van een legbordstelling of een grootvakstelling erg geschikt. Deze zijn ideaal om losse artikelen op een nette en overzichtelijke wijze in op te slaan. Het bestaat uit verticale palen met daaraan bevestigd horizontale planken. De losse artikelen kunnen op de planken overzichtelijk worden opgeslagen met behulp van dozen of bakken. Voor het opslaan van materialen in bakken kan ook een bakkenstelling worden gebruikt. Bij een bakkenstelling kunnen kleine materialen overzichtelijk worden opgeborgen in bakken. De stelling bestaat uit allemaal kleine bakjes. Dan zijn er ook nog de palletstellingen, die worden gebruikt voor het opslaan van diverse soorten pallets.