17 juni 2024

Goede alternatieven voor een tuin als je midden in de stad woont

2 min gelezen
franse-balkons

We zouden allemaal graag een gigantische tuin hebben, waar we in de winter rond een warme vuurkorf kunnen zitten, en in de zomer lekker kunnen barbecueën en aperitieven. Helaas is dat vaak niet weggelegd voor mensen die midden in de stad wonen. Dus wat zijn dan de alternatieven? Wel dat hangt er natuurlijk vanaf waar je woont. Of het nu een flat in een herenhuis is, of een kleine arbeiderswoning. Er is voor ieder wel wat wils: van een Frans balkon tot een volwaardig dakterras. Hier heb je even een paar opties op een rijtje, zodat je weet wat het beste bij je past.

Een flat of appartement met balkon

Als je op een appartementje in een flatgebouw woont, heb je waarschijnlijk wel een balustrade balkon tot je beschikking. Dat is misschien niet groot, maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Je kan dan zo veel mogelijk kleur proberen aan te brengen op het balkon, dat creëert niet alleen een gezellige sfeer, maar ook een mooier uitzicht naar buiten. Denk dan bijvoorbeeld aan planten en andere decoratie, maar wees ook creatief en leg bijvoorbeeld een grasmat, dan is het net echt een tuin! Met een paar tuinstoelen kan je in de zomer nóg meer genieten.

Opties voor een herenhuis of rijtjeshuis

Een flat in een herenhuis of een kleine rijtjeswoning heeft misschien zelfs geen balkon te bieden, maar niet getreurd! Een frans balkon bestaat uit een groot raam dat tot op de vloer komt en een balustrade heeft. Je kan misschien niet echt buiten komen, maar i de zomer kan je wel de ramen wijd open zetten en bovendien ziet het er van buiten best leuk uit. Anderzijds kan je eventueel investeren in een dakterras, dan heb je pas echt een tuin voor jezelf, maar dan gewoon bovenop je woning.