17 juni 2024

Een e sigaret kopen: dit moet je weten

1 min gelezen
e sigaret kopen

Wanneer je besluit dat het tijd is om van een verslaving af te komen dan heb je de eerste stap al gezet. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te stoppen met roken. Het is immers niet goed voor je en het is ook nog hartstikke duur. Maak jij je zorgen om het stoppen met roken? Dan kun je een e sigaret kopen om het proces makkelijker te maken voor jezelf. Een e sigaret helpt je om te stoppen met roken, maar dan stap voor stap.

e sigaret kopen

E sigaret: het gebruik

Een e sigaret is een elektronische sigaret die je kunt vullen met vloeistof. Die vloeistof koop je bij een tabakszaak of in een supermarkt of speciaalzaak. Er is vloeistof verkrijgbaar met nicotine, en dan ook nog verschillende hoeveelheden nicotine. Ook is er vloeistof verkrijgbaar waar helemaal geen nicotine in zit. En zelfs vloeistof met een smaakje zoals pepermunt of vanille. Welke vloeistof je erin stopt is helemaal aan jou. Je kunt ook verschillende soorten vloeistoffen per keer roken.

e sigaret kopen

Afbouwen

Door de e sigaret wordt de vloeistof verbrand en zo kun je de e sigaret ‘’roken’’. Dat is een stuk minder schadelijk dan echt roken. Bovendien kun je jouw verslaving aan nicotine langzaam afbouwen door telkens een vloeistof te kiezen met minder nicotine tot je er helemaal vanaf bent. Dan kun je voor enige tijd nog doorgaan met een vloeistof zonder nicotine die naar sigaretten smaakt, of met een heel ander smaakje. Stoppen wordt hierdoor een makkie.