14 juni 2024

Alles wat je wilt weten over de haakse slijper

2 min gelezen
2 gereedschap

De haakse slijper is een super handige tool voor elke klusser. Vooral bij klussen die lekker ruig zijn komt de haakse slijper vaak voor. Het gebruiken van een haakse slijper is iets voor stoere mannen, aangezien er slijpsels af kunnen komen. Slijpsels waarvan? Van wat je slijpt met een haakse slijper. Dit kan onder andere slijpsel zijn van hout, metaal of steen. Naast slijpen kun je met een haakse slijper of schuren of polijsten. Maar net wat jij wilt. Super veelzijdig dus! De haakse slijper is gelukkig niet moeilijk om te gebruiken. Plaats de juiste schijf erop en druk op de startknop. Eigenlijk kun je dan al slapen

Houd je goed haaks!

Een haakse slijper is dus voor een echte man! Je kunt kiezen uit verschillende modellen slijpers. Een haakse slijper houdt je haakt op het te slijpmateriaal. Of juist plat, als je er bijvoorbeeld een schuurschijf op bevestigt. Ook kun je kiezen voor een grote of kleine slijper en zelfs de slijpschijf kan diverse afmetingen hebben. Om dikke balken hout door te zagen kun je beter een zaag gebruiken, maar bijvoorbeeld een bezemsteel kun je nog met een haakse slijper slijpen. Ook zijn er haakse slijpers met een accu en anderen sluit je weer aan het op stroomnet. Wat je voorkeur dus ook is, eigenlijk kan een haakse slijper bij geen een klusser ontbreken.

Een klimrek voor je kinderen

Hoe fijn is het als je kinderen nog gewoon lekker kunnen buitenspelen in plaats van alleen maar binnen gamen? Weer of geen weer, jas aan en naar buiten toe! Een haakse slijper kun je goed gebruiken om metalen buizen op maat te slijpen om diverse speeltoestellen voor je kinderen zelf te maken. Hoe cool is het wel niet als papa de wip wap, wip kip of het klimrek helemaal zelf heeft gemaakt? Of bijvoorbeeld een rekstok tussen twee bomen op maat, met verschillende hoogtes.